De natuur in

Lopend door het Sparrenburgbos in Rosmalen dacht ik: het is weer eens tijd om iets te maken in het bos. Twee jaar terug bouwde ik een koepeltje van takken. En nu? De beitels en gutsen die ik enkele jaren geleden kocht had ik nog nauwelijks aangeraakt. Een goed moment om daar eens verandering in te brengen. 

Man omhelst boom

Een man die met zijn armen de lucht in wijst. Dat was het globale idee.  Een dode, nog staande boom zocht ik daarvoor. Beitels en gutsen in de rugzak mee en lopen maar. Diep in het bos toont de boom zich. Het onderste deel is nog bedekt met schors. Precies goed. Het mannetje kan tevoorschijn komen van achter het schors, hij wordt nu zichtbaar, alsof ie er altijd al is geweest.

Na de eerste keer gutsen ontstaat er een tekening in het hout, later krijgt de figuur meer vorm en strijkt er een vogel neer op zijn arm. Aan de andere kant van de boom verschijnt een klein mannetje op zijn balkonnetje. Een proces dat de nodige tijd neemt. Inmiddels heb ik er al een keer of tien aan gewerkt en het gaat nog wel even door.