Leisteendrukken en schrijven

1-daagse workshop  

donderdag 29 oktober 2020

Samen met Lia Hesemans (schrijver en schrijfcoach) organiseer ik een inspirerende beeld- en schrijfworkshop.  We beginnen 's ochtends met het maken van leisteenafdrukken met inkt op papier. In een sfeer van rust en concentratie experimenteer je met het afdrukken van zowel abstracte als figuratieve vormen. Jeroen begeleidt je stapsgewijs. De afdrukken vormen het vertrekpunt voor de schrijfopdrachten in de middag. Je gaat dan preciezer kijken naar wat je gemaakt hebt, en schrijft korte en lange teksten over wat je ziet en welke associaties je erbij hebt. Daar kan zomaar pure poëzie uit ontstaan.

Wat zit er verborgen in de leistenen?  Leisteen is miljoenen jaren oud. Het is ontstaan door een metamorfose van kleiafzettingen waardoor – onder invloed van warmte, druk en tijd – een sterk gelaagd gesteente ontstond. De platte leistenen zijn opgebouwd uit veel dunne laagjes en hebben een fijne oppervlaktestructuur. Geen wonder dus dat, als je afdrukken met leisteen maakt, je zult ontdekken dat daar van alles in te zien is. De ontstane 'tekeningen' zullen je verrassen en inspireren om er ’s middags woorden aan te geven. Gerichte vragen helpen je op weg. 

Wat zit er verborgen in jou?  Bij het maken van de afdrukken ga je intuïtief te werk. Als je in de middag gaat schrijven, leidt dit je naar onverwachte, bijzondere uitkomsten.

Schrijf- of beeldende ervaring is niet nodig.

 

datum en tijd  donderdag 29 oktober 2020, van 9:15 tot 17:30 (inloop met koffie/thee vanaf 9:00)

kosten  € 125,– inclusief materialen, koffie, thee en een uitgebreide, gezonde lunch

aantal deelnemers   8 tot 10

locatie  Landgoed Bleijendijk, - ’t Jagershuis, Sint-Michielsgestelseweg 22, Vught

 

Leisteendruk "gevecht met de doek", gemaakt door Jeroen van Lente